RÓLUNK

Tudj meg többet a háttérben dolgozó csapatunkról!

"Szeretek hajózni tiltott tengereken, szeretek kikötni barbár partokon."

Herman Melville, Moby Dick​

Erdély

Erdélyi utazási iroda vagyunk, fő profilunk a természetjárás, túrázás. Elsősorban Erdély soha meg nem unható hegyeit járjuk. Velünk felfedezheted a bérces haza csodás tájait, ha még nem voltál Erdélyben, de mindig vágytál. Ha már voltál, de valami újra vágysz, akkor is tarts velünk. Hívjuk a haladó Erdély-járókat is, akik mar látták a standard látnivalókat és valami újra, érdekesebbre, nagyobb kihívásra, vagy csak egy más szemszögre vágynak.

Nem kell kontinenst váltani a nagy élményhez, nem kell órákat repülni és százezreket költeni a nagy kalandra, hiszen néhány órányi távolságra itt vannak a mi nagy hegyeink, történelmi városaink, csodás tájaink és vendégszerető embereink. A Radnai gerince, az Al-Duna varázslatos tájai, a Bihar barlangjai és sáfránymezői és ezer más látni- és felfedeznivaló itt van csak a szomszédban. Fedezd fel velünk a Kárpát-medencét!

 

Természet

Természetjárók vagyunk, köztünk kikapcsolódhatsz, feltöltődhetsz. Természetjárás során nem vagyunk teljesítményorientáltak: inkább gyönyörködünk a természet kis és nagy titkaiban, mindig van elég időnk fényképezni és felfedezni, mi sosem sietünk. Igyekszünk, hogy velünk minden generáció megtalálja a számítását, minden, átlagos fizikai kondival rendelkező személy jöhet velünk túrázni. Mottó: gyalogolni jó!

 

Kultúra

Irodalmi emlékhelyek, gazdag történelem, népi kultúra, nemzeti gyökereink itt vannak Erdélyben. Igyekszünk a lehető legmagasabb színvonalon megismerni Erdély városait, tájait, falvait, a régió történelmét, földrajzát, építészetét. Képzett helyi idegenvezetőkkel dolgozunk együtt, akik nemcsak jól ismerik vidéküket, de ott is élnek, ezért tájékozottak a mindennapok valóságában. Városnézéseink során mindig szakítunk elegendő időt, egy sétára, egy kávéra, egy csobbanásra, hogy minél teljesebben átéljük a hely hangulatát. Megmutatjuk a helyi rejtett nevezetességeket, benézünk a tisztaszobákba, felpróbáljuk a népviseletet, részt veszünk a helyi rendezvényeken, betekintünk a kulisszák mögé és élő kapcsolatokat alakítunk ki a helyiekkel. Táncházakat, folklóresteket szervezünk a népi kultúra iránt érdeklődőknek.

www.regi.karpatklub.hu

Ezen a linken érhető el a régi honlapunk.

Gál Levente

Túravezető

Kérdésed van?
Keress fel minket bátran!

E-mail

karpatklub.erdely@gmail.com

Telefon

+40 744 273 515

Facebook

Csatlakozz csoportunkhoz!

Kárpát Klub

www.karpatklub.hu